Overzicht van Top 100 Liedjes uit de Jaren 70
Duik diep in de muzikale schatkist van de jaren 70 met een veelzijdige lijst die alles omvat, van de bedwelmende disco van de Bee Gees tot de onmiskenbare rockriffs van Led Zeppelin.
Deze periode bracht iconische hits voort die tot op de dag van vandaag door generaties heen weerklinken, en het is tijd om die magie opnieuw te beleven.
Roxy Music – ‘Dance Away’
Roxy Music verovert de hitlijsten opnieuw met “Dance Away” van het album Manifesto. Het nummer, uitgebracht in 1979, markeert een nieuwe richting voor de Britse band. Ze stappen af van hun bekende glamrock en bewegen zich richting een soulachtige popsound.
De fans omarmen deze verandering en “Dance Away” groeit uit tot een ware pophit.
De terugkeer van Roxy Music in 1979 brengt frisse energie naar de muziekscene. Manifesto’s “Dance Away” laat zien dat de band veel meer in zijn mars heeft en niet bang is voor vernieuwing.
Hun succes legt de basis voor wat later een decennium van onvergetelijke popmuziek wordt.
Glen Campbell – ‘Rhinestone Cowboy’
Glen Campbell veroverde de muziekwereld met “Rhinestone Cowboy”, een lied dat recht naar het hart van iedere dromer schoot. Met zijn warme stem wist hij in 1975 de geest van Amerika te vangen, en niet zonder reden klom het nummer op tot de top van de Billboard hitlijsten .
Het lied, van origine van Larry Weiss, kreeg zijn ware glans toen Campbell het uitbracht; een verhaal over hoop en doorzettingsvermogen dat weerklinkt in de oren van velen.
Je hebt vast die iconische regels meegezongen, want “Rhinestone Cowboy” werd een symbool van de popcultuur en hielp Campbell’s status als muzieklegende te versterken. Na jaren van succesvolle hits werd dit nummer een keerpunt in zijn carrière, wat hem op 6 september 1975 rechtstreeks naar de nummer één positie lanceerde.
Dit klassieke rocknummer is meer dan alleen een melodie; het is een tijdloze anthem die blijft inspireren.
Wild Cherry – ‘Play That Funky Music’
“Play That Funky Music” van Wild Cherry liet de wereld dansen op het ritme van funkrock. Het was een gamechanger voor de band die hun wortels in rock had liggen. Het nummer knalde in 1976 de hitlijsten binnen en werd een discohit die niemand kon negeren.
Rob Parissi, de frontman, verhaalde over de ontstaansgeschiedenis in een aflevering van Top 2000 a gogo . Hun sound was radicaal anders na “Play That Funky Music” en het leidde tot hun doorbraak.
Met hun single op de 73e plaats van Billboards 100 beste nummers ooit, bewees Wild Cherry dat ze de beat beheersten. De track gaf naam aan de vraag die fans stelden tijdens optredens.
Het was een oproep om de funk door te laten klinken, en dat deden ze met verve. Achter die onweerstaanbare groove verblijdde Wild Cherry niet alleen het discopubliek, maar ook de luisteraars van classic rock en popmusic, en inspireerden zij vele artiesten na hen.
Bee Gees – ‘Night Fever’
“Night Fever” van de Bee Gees neemt je direct mee terug naar de dansvloeren van 1977, het hart van het discotijdperk. De pakkende beat en de onmiskenbare harmonieën van de broers Gibb waren niet te negeren en stuwden dit nummer naar de top van de hitlijsten.
Zodra de kenmerkende openingstonen klinken, voel je meteen de aanstekelijke energie die mensen wereldwijd aan het dansen kreeg.
De soundtrack van Saturday Night Fever, met “Night Fever” als een van de smaakmakende hoogtepunten, markeerde een wedergeboorte voor The Bee Gees. Hun succes was zo overweldigend dat vijftien van hun nummers in 2021 nog steeds in de Top 100 op NPO Radio 5 stonden, een bewijs van hun blijvende invloed.
Dit nummer gaat naadloos over in de volgende klassieker uit de jaren 70.
Roberta Flack – ‘Killing Me Softly With His Song’
Na de dansbare disco van ‘Night Fever’ schakelen we over naar een zachter geluid met Roberta Flack‘s ‘Killing Me Softly With His Song’. Dit tijdloze nummer, oorspronkelijk gezongen door Lori Lieberman, vond zijn weg naar Flack’s hart toen zij het op de radio hoorde tijdens een vliegreis.
Haar versie, die drie maanden in de maak was, raakte de gevoelige snaar van het publiek en klom in Nederland snel op naar de Top 10 in maart en april 1973. Met haar soulvolle stem bracht Roberta Flack een nieuwe dimensie aan deze folksong, begeleid door de sfeervolle compositie van Charles Fox en de poëtische teksten van Norman Gimbel.
Roberta Flack’s bekwaamheid om diepe emoties over te brengen maakte ‘Killing Me Softly With His Song’ tot een klassieker en nog steeds resoneert het met luisteraars wereldwijd. Het liedje, geïnspireerd door een optreden van Don McLean, spreekt tot de verbeelding en vertelt het verhaal van iemand die zich diep begrepen voelt door een lied.
Flack’s interpretatie blijft niet alleen een hoogtepunt uit de jaren 70 maar ook een onvergetelijk stuk van haar muzikale nalatenschap.
Lynyrd Skynyrd – ‘Freebird’
Van de zachte tonen van ‘Killing Me Softly’ gaan we over naar het elektrische gitaargeweld van ‘Freebird’, een meesterwerk van de rockband Lynyrd Skynyrd. Dit nummer, afkomstig van hun debuutalbum “(Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd)”, werd een icoon van de jaren 70 en is een tijdloze klassieker geworden.
Met gitaarriffs die nog steeds door vele muziekliefhebbers worden bewonderd, zette Lynyrd Skynyrd zichzelf op de kaart als een van de grondleggers van het Southern rock genre.
Geschreven door Allen Collins en Ronnie Van Zant, raakte ‘Freebird’ de snaren van vrijheid en avontuur en groeide uit tot een vast punt tijdens live-optredens van de band. Als afsluiter van hun concerten wist het nummer het publiek telkens weer in extase te brengen.
Het succes was niet alleen live merkbaar; in 1975 bereikte ‘Freebird’ de 19e positie in de Pop Top 40 chart, waarmee het een blijvende nalatenschap verzekerde voor Lynyrd Skynyrd en muziekfans overal ter wereld.
Bruce Springsteen – ‘Born to Run’
Na de gitaarsolo’s van ‘Freebird’ is het tijd om de energie van de jaren 70 verder te voelen met ‘Born to Run’, het legendarische nummer van Bruce Springsteen. Dit lied, dat als eerste single van zijn gelijknamige album uitkwam, ving het gevoel van een hele generatie en stormde naar nummer 26 in de toplijst van de jaren ’70.
Bruce, beter bekend als ‘The Boss’, liet hiermee een diepe indruk achter in de rockgeschiedenis en zijn album klom op naar een eervolle derde plek in de categorie Rock Best 100.
Het is geen wonder dat zijn muziek nog steeds door velen geliefd is. De energieke gitaarriffs en hartstochtelijke zang in ‘Born to Run’ blijven publiek over de hele wereld boeien. Dit nummer laat de tijdloze kracht van Springsteen’s songwriting talent zien en werd ook door een panel van schrijvers en artiesten geprezen als een van zijn allerbeste werken.
Met dit soort muzikaal vakmanschap houdt ‘The Boss’ rock-‘n-roll voor altijd levendig.
The Knack – ‘My Sharona’
“The Knack” brak in 1979 door met hun aanstekelijke debuutsingle “My Sharona”. Met zijn pakkende gitaarriff en energieke beat werd het nummer snel een wereldwijde sensatie, een echte popklassieker die je gegarandeerd doet meezingen en bewegen.
Gemaakt door Berton Averre en Doug Fieger, en geproduceerd door de vaardige handen van Mike Chapman, hielp “My Sharona” het gelijknamige album van The Knack tot ongekende hoogtes stijgen.
In de Verenigde Staten verkocht het album maar liefst vijf miljoen exemplaren.
Dit nummer is een glansrijk voorbeeld van hoe de jaren 70 meeslepende en onvergetelijke muziek voortbrachten. Het is een klassieker die zelfs nu nog vaak op de radio te horen is, en mensen over de hele wereld weten meteen mee te doen zodra ze de bekende intro horen.
Na “My Sharona” gaan we verder met nog zo’n legendarische hit die je meeneemt naar de magische muzikale sfeer van de jaren 70: “Michael Jackson – ‘Rock With You'”.
Michael Jackson – ‘Rock With You’
Na de onweerstaanbare beat van ‘My Sharona’ is het tijd om over te gaan naar de soepele klanken van ‘Rock With You’ door Michael Jackson. Rod Temperton schreef dit nummer, terwijl Quincy Jones zijn magische productietouch toevoegde, en samen creëerden ze een tijdloze klassieker.
Gelanceerd als de tweede single van het spraakmakende album ‘Off The Wall’, liet deze track zien hoe Michael’s carrière solo vleugels kreeg na het succes van ‘Don’t Stop ‘Til You Get Enough’.
Een interessant detail is dat ‘Rock With You’ oorspronkelijk werd aangeboden aan Karen Carpenter, maar zij liet deze hit voorbijgaan. En wat een hit werd het! Het groeide uit tot een van de toonaangevende nummers die de overgang markeerde naar het decennium waarin Michael Jackson zich zou ontpoppen tot de koning van de pop.
Dit nummer bracht mensen samen op de dansvloer met zijn onmiskenbaar groovy beat en Michaels zachte vocalen, waardoor het een vast onderdeel werd van zowel radiozenders als discotheken wereldwijd.
Marvin Gaye – ‘Let’s Get It On’
Marvin Gaye liet met “Let’s Get It On” de wereld op een nieuwe manier naar liefde en passie luisteren. Het nummer, afkomstig van het gelijknamige album dat in 1973 uitkwam, werd een symbool voor seksuele bevrijding.
Dit meeslepende lied belichtte zijn unieke talent om gevoelens om te zetten in tijdloze muziek.
De release van dit album markeerde een belangrijke keerpunt in Gaye’s carrière, vooral na het tragische verlies van zijn duetpartner Tammi Terrell. Met “Let’s Get It On” slaagde hij erin om uit een diepe depressie te klimmen en zich te heruitvinden als een artiest die meer volwassen en complexe thema’s durfde aan te snijden.
Marvin Gaye werd niet alleen gezien als een motown-icoon, maar ook als een voorvechter van artistieke vrijheid en persoonlijke expressie in de muziekwereld van de jaren ’70.
Earth, Wind and Fire – ‘September’
“September” van Earth, Wind & Fire brengt altijd een gevoel van nostalgie en energie met zijn onweerstaanbare groove. Dit nummer, uitgebracht in 1978 en geproduceerd door Maurice White, vormde een belangrijk onderdeel van het compilatiealbum ‘The Best of Earth, Wind & Fire’.
Het staat bekend om de aanstekelijke melodie die iedereen uitnodigt om te dansen, een krachtige ode aan de disco-energie van de jaren ’70. Met “September” leverde Earth, Wind & Fire een tijdloze klassieker af die nog steeds wordt gedraaid op feestjes en radiostations wereldwijd, waarbij luisteraars niet anders kunnen dan mee te zingen met de iconische regels “Do you remember the 21st night of September?”.
Fleetwood Mac – ‘Don’t Stop’
Fleetwood Mac’s ‘Don’t Stop’ is een krachtig anthem van hoop en optimisme. Geschreven door Christine McVie, schitterde het nummer op het legendarische album ‘Rumours’ uit 1977. Dit liedje, vol met de kenmerkende harmonieën en de onmiskenbare chemie van de band, laat je voelen alsof je alles aan kan.
In de jaren 70 wist Fleetwood Mac met ‘Don’t Stop’ de hitlijsten te veroveren en opnieuw groot succes in de VS te boeken.
Stevie Nicks, wiens unieke stem en charisma een onuitwisbare stempel op de muziek drukten, hielp ‘Don’t Stop’ uitgroeien tot een wereldwijde hit. Deze track is niet alleen een van de meest geliefde nummers van Fleetwood Mac, maar ook een tijdloos symbool van het decennium.
Elke keer dat je het hoort, neemt het je mee terug naar de onstuimige dagen van de jaren 70, een tijd vol muzikale innovatie en culturele shifts. ‘Don’t Stop’ staat nog steeds als een huis en inspireert luisteraars om altijd vooruit te kijken en nooit op te geven.
Bee Gees – ‘How Deep is Your Love’
Van de onmiskenbare vibes van ‘Don’t Stop’ glijden we soepel over in de zijdezachte harmonieën van de Bee Gees met ‘How Deep is Your Love‘. Dit pareltje uit 1977 is niet zomaar een liedje; het werd een mijlpaal in de soundtrack van ‘Saturday Night Fever‘.
De Bee Gees, met hun kenmerkende falsetstemmen, wisten de harten te veroveren en stuwden het nummer naar een indrukwekkende 16e plek in de Nederlandse Single Top 100 . Hun bijdrage aan dit album deed de disco-essentie van de jaren 70 herleven en bevestigde hun status als iconen van dit muziektijdperk.
Een hit van 3 minuten en 30 seconden die nog steeds weerklank vindt bij muziekliefhebbers, dat is ‘How Deep is Your Love’. Deze track liet zien hoe veelzijdig de Bee Gees waren, niet alleen door zelf hits te scoren maar ook door nummers voor andere artiesten te schrijven.
Dit nummer belichaamt de zachte kant van disco, waarmee het bewees dat de Bee Gees meer in hun mars hadden dan alleen opzwepende dansnummers. Hun talent om diepe emoties te weven in melodieuze klanken maakte ‘How Deep is Your Love’ tot een klassieker die nog steeds wordt gekoesterd.
Bill Withers – ‘Lean on Me’
In 1972 zette Bill Withers de muziekwereld in beweging met het uitbrengen van “Lean on Me“. Dit soulnummer sprak tot miljoenen mensen door zijn simpele maar krachtige boodschap over steun en vriendschap.
Het werd niet voor niets uitgebracht als de eerste single van zijn tweede album; de track wist de harten van fans en critici te veroveren.
De Amerikaanse singer-songwriter kende grote successen in de jaren ’70, waarbij “Lean on Me” in Nederland zelfs de honderdste positie in de Single Top 100 bereikte. Zijn talent schitterde niet alleen in dit nummer, want Bill Withers liet ook overtuigend van zich horen met hits zoals “Ain’t No Sunshine” en “Use Me“.
Zijn nalatenschap leeft voort, want ook na zijn dood op 81-jarige leeftijd blijft Withers een inspiratiebron voor velen met zijn tijdloze klassiekers uit de gouden jaren van de motown-groep en soulmuziek .
Led Zeppelin – ‘Stairway to Heaven’
Led Zeppelin brengt je met ‘Stairway to Heaven’ naar een muzikale top die vaak wordt bestempeld als hét rockmeesterwerk van de 20e eeuw. Met een onvergetelijke akkoordenprogressie en een geleidelijke opbouw naar een krachtige climax, heeft dit nummer een vaste plek veroverd in de Tijdloze 100.
Zelfs tegenover Nirvana’s ‘Smells Like Teen Spirit’, blijft ‘Stairway to Heaven’ de lijsten aanvoeren en inspireert het nog steeds muziekliefhebbers over de hele wereld.
De magie van het nummer ligt in de gelaagdheid; elke keer dat je luistert, ontdek je weer iets nieuws. Dat is ook niet vreemd, want de akkoorden van ‘Stairway to Heaven’ lijken sterk op die in ‘Babe I’m Gonna Leave You’, eveneens van Led Zeppelin, wat zorgt voor een bekend maar toch telkens vernieuwend gehoor.
Het lied spreekt tot de verbeelding en roept beelden op van een mystieke reis vol symboliek en krachtige poëzie, waardoor het tijdloos en onuitwisbaar is in de geschiedenis van de rockmuziek .
Queen – ‘Somebody to Love’
Beluister “Somebody to Love” van Queen en je voelt meteen de krachtige emotie die Freddie Mercury in elk woord legt. Dit meesterwerk, bedacht door Mercury zelf, toont zijn buitengewone talent als zanger en pianist.
Met dit nummer uit 1976, afkomstig van het album A Day at the Races, raakte Queen een snaar bij hun publiek. Het is niet alleen door George Michael gecoverd in een hartstochtelijk live duet met de band, maar ook decennialang een vaste waarde in de wereldwijde muzieklijsten gebleven.
Met “Somebody to Love” klom Queen naar de 32e plek van beste liedjes in de jaren 70 en bewees dat hun muziek de tand des tijds glansrijk doorstaat. Vandaag de dag wordt het nummer nog steeds met veel enthousiasme ontvangen en is het een icoon van progressieve rock, geliefd bij zowel oude als nieuwe fans van de band.
Nu je geïnspireerd bent door de majestueuze klanken van Queen, laten we verder gaan met nog een klassieker: “Don McLean – ‘American Pie'”.
Don McLean – ‘American Pie’
Don McLean nam je mee terug naar de dag dat de muziek stierf. Met zijn klassieker ‘American Pie‘ uit 1971 bracht hij een ode aan het tragische vliegtuigongeluk waarbij rocklegendes Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper omkwamen.
Zijn verhaalrijke teksten en meeslepende melodie maakten het nummer tijdloos en bezorgden het een onuitwisbare plek in de popcultuur.
Het nummer reikte tot de elfde positie in de Nederlandse top 40 en werd een wereldwijde hit. De impact van ‘American Pie’ is niet te onderschatten; het spreekt generaties aan met zijn reflectie op veranderingen in de muziekwereld en de bredere Amerikaanse cultuur.
McLean’s krachtige stem en pakkende piano zijn sindsdien synoniem voor nostalgie en vernieuwing in popliedjes.
Blondie – ‘Heart of Glass’
Blondie’s ‘Heart of Glass’ knalde de muziekwereld binnen met zijn disco-beat en pakkende melodie. Uitgebracht in 1978 op het album Parallel Lines, werd dit nummer snel een hit. Debbie Harry’s iconische stem en Chris Stein’s gitaristtalent brachten samen een sound die niet alleen de hitlijsten in de VS en het VK veroverde, maar ook vandaag nog steeds wordt geprezen.
Dit liedje, een echt product van zijn tijd, staat symbool voor het new wave genre en laat een blijvende indruk achter op de popcultuur. Met al drie Top 10 hits in het VK was Blondie geen onbekende van succes, maar ‘Heart of Glass’ tilde de band naar een internationaal niveau van roem.
Het staat bekend als één van de meest onderscheidende nummers van de jaren zeventig en is nog steeds een fundament in de welbekende discografie van Blondie.
Fleetwood Mac – ‘Dreams’
Stel je de zachte tonen van Stevie Nicks voor die door de kamer zweven als je luistert naar ‘Dreams’ van Fleetwood Mac, een tijdloos nummer dat je meeneemt op een reis door emoties en herinneringen.
Dit lied, kernstuk van het legendarische album Rumours uit 1977, heeft decennia na dato zijn kracht niet verloren en blijft fans over de hele wereld betoveren. De magie van ‘Dreams’ heeft het zelfs weer teruggebracht in de hitlijsten, waardoor nieuwe generaties dit meesterwerk kunnen ontdekken en waarderen.
Fleetwood Mac heeft met ‘Dreams’ een onuitwisbare stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis. Of het nu gaat om gedenkwaardige live-uitvoeringen of de blijvende relevantie in populaire cultuur, dit nummer toont aan dat echte kunst de tand des tijds kan doorstaan.
De boodschap en melodie raken nog steeds een snaar bij luisteraars, jong en oud, waarmee het zijn plaats als één van de beste nummers in muziekgeschiedenis terecht verdient.
Queen – ‘Don’t Stop Me Now’
“Queen – ‘Don’t Stop Me Now'” geeft je het gevoel dat niets je in de weg staat. Het nummer van de legendarische rockband Queen, afkomstig van hun album ‘Jazz’ uit 1978, laat een ongekende energie los die je direct aanspoort om op te staan en te dansen, of zelfs mee te zingen met Freddie Mercury’s onvergetelijke stem.
Het belandde in de koude winter van 1979 op nummer 14 in de hitlijsten en wist daar zeven weken te blijven, wat bewijst dat zelfs het meest gure weer mensen niet kon weerhouden van genieten van deze klassieker.
De track heeft door de jaren heen een cultstatus verkregen en is een niet te missen onderdeel van elke party playlist geworden; de opzwepende melodie en aanstekelijke tekst resoneert nog steeds met luisteraars van alle leeftijden.
In 2008 werd ‘Don’t Stop Me Now’ door 4FM gekroond tot nummer 100 in hun Top 100 van de jaren ’70, waarmee het zijn blijvende impact onderstreepte. Na ‘Don’t Stop Me Now’ gaan we verder met een ander tijdloos nummer dat het hart van menige muziekliefhebber sneller doet kloppen.
Samenvatting
- Ontdek de variatie van de jaren 70 met hits van Roxy Music tot Bruce Springsteen, die nog steeds geliefd zijn bij jong en oud.
- Ervaar de invloed van Nederlandse artiesten zoals Corry Konings en Golden Earring in deze veelzijdige muzikale periode.
- Laat je meenemen door klassiekers als ‘Stairway to Heaven’ en ‘American Pie’, die de geest van de jaren 70 vangen en tot op heden voortleven.
- Voel de disco – energy met nummers van Bee Gees en Earth, Wind & Fire, die de dansvloeren van toen en nu blijven vullen.
- Herbeleef het hart van rock met tijdloze nummers als Lynyrd Skynyrd’s ‘Freebird’ en Queen’s ‘Somebody to Love’, die de kracht van het decennium laten horen.
Ontdek Meer Over de Top 100 uit de Jaren 70
Duik in de rijke muziekgeschiedenis van de jaren 70 en herontdek hits die decennia later nog steeds resoneren. Denk aan artiesten als Rod Stewart en The Temptations, die het geluid van een generatie hebben bepaald.
Hun nummers spreken tot de verbeelding en brengen je terug naar een tijd van muzikale vernieuwing. De invloeden van rock, pop en disco zijn overduidelijk en vertegenwoordigen een periode waarin muziekstijlen zich op opwindende wijze mengden.
Ontsluit de magie van iconische nummers zoals ‘I Feel Love’ van Donna Summer en ‘Video Killed the Radio Star’ door The Buggles. Deze klassiekers hebben de weg vrijgemaakt voor hedendaagse artiesten en blijven invloedrijk in de popcultuur.
Verdiep je in songs van George Harrison en ontdek hoe hij, na het succes met The Beatles, solo verderging met tracks die zijn talent als songwriter en muzikant benadrukten. De Top 100 uit de jaren 70 onthult een schatkist aan muzikaal erfgoed dat blijft inspireren en entertainen.
Conclusie
Verken de diverse wereld van de jaren 70 muziek, waar disco, rock en pop elkaar ontmoeten in een kleurrijke mix. Corry Konings heeft met “Huilen Is Voor Jou Te Laat” bewezen dat Nederlandstalige nummers ook tijdloze hits kunnen zijn.
Nummers als “Back Home” van Golden Earring laten zien dat Nederlandse bands internationaal meetelden. Dr. Hook & The Medicine Show en Santana bieden je die authentieke 70s vibe die vandaag nog steeds fris klinkt.
Ontdek hoe deze decenniumdefiniërende tracks je leven een swingende soundtrack geven. Laat je inspireren door het tijdperk dat de muziek voor altijd veranderde en vind je eigen ritme in de hits van toen!
Veelgestelde Vragen
1. Welke artiesten behoren tot de top hits van de jaren 70?
Artiesten zoals Diana Ross, Gloria Gaynor, Billy Joel, James Brown en Patti Labelle & The Bluebelles behoren tot de top hits uit de jaren 70.
2. Wat zijn enkele iconische 70s nummers van Nederlandse bands?
Nederlandse bands zoals Shocking Blue met “Venus”, Golden Earring met “Radar Love”, The Cats en Earth & Fire hebben iconische nummers in de jaren 70 gemaakt.
3. Hebben internationale discobands invloed gehad op de Nederlandse muziek in de jaren 70?
Ja, internationale discobands als Gloria Gaynor en ABBA hadden grote invloed op de Nederlandse muziekscene in de jaren 70.
4. Zijn er soloartiesten uit de jaren 70 die nog steeds bekend zijn?
Soloartiesten zoals Barry White, David Ruffin en Demis Roussos werden beroemd in de jaren 70 en hun muziek is nog steeds populair.
5. Welke nummers uit de jaren 70 zijn nog steeds populair op radio en feestjes?
Nummers als “Papa Was a Rolling Stone” van The Temptations en “I Will Survive” van Gloria Gaynor worden nog steeds vaak gedraaid op radio en feestjes.
6. Hoe hebben liedjes uit de jaren 70 invloed op hedendaagse muziek?
Liedjes uit de jaren 70 zoals “Bohemian Rhapsody” van Queen en “Let Your Love Flow” van The Bellamy Brothers hebben invloed op hedendaagse muziek door hun tijdloze melodieën en teksten.